IKC de Wereld

Sportief IKC

Wat houdt IKC precies in? IKC betekent Integraal Kind Centrum. Dat houdt in, dat door de combinatie van (buitenschoolse) kinderopvang, peuterspeelzaal, basisschool uw kind van 0 tot 12 jaar bij ons terecht kan.

Ons sportief IKC heeft als rode draad: sport, spel, beweging en gezonde voeding. We bieden sport, spel en beweging aan tijdens de lessen. Ook gezonde voeding is een onderdeel van de lessen.

Het Integraal Kind Centrum bestaat uit 3 samenwerkende organisaties, te weten:

Kinderopvang 
Heerlijk spelen, slapen en hun fruithapje eten. Dat kan uw kind in de prachtige, frisse en lichte ruimte in de Wereld op Centrum en een huiselijke omgeving. Met de aandacht van een pedagogisch medewerker van de Hoeksche School Kinderopvang is uw kind in goede handen. Er wordt gewerkt met Uk & Puk. Voor meer informatie neemt u een kijkje op hun website.

Peuterspeelzaal 
Terug naar uw peutertijd? Kon het nog maar even… Voor de peuters is het bij ons altijd een feestje. De verkleedkleren hangen klaar in een vrolijk gekleurde ruimte. Leerzaam speelgoed is er genoeg. In onze speelhal werken we aan de (sportieve) ontwikkeling van uw kind.

Basisschool (zowel Centrum als Noord)
Op onze locaties werken wij vanuit onze waarden: vertrouwen, eerlijkheid, respect en verantwoordelijkheid.
De dagindeling wordt duidelijk weergegeven met een visueel ondersteund dagprogramma. Wij hebben eigentijdse, moderne lesmethodes, ondersteund met digitale Snappets, waardoor onze leerlingen de kans krijgen zich op hun eigen niveau te ontwikkelen. Belangrijk vinden wij verder, dat onze leerlingen samen werken aan opdrachten waardoor het samenwerkend leren wordt gestimuleerd. 
Aan het begin van het schooljaar worden ouders uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Zo leren kind, leerkracht en ouder(s) elkaar beter kennen en kunnen eventuele dingen waar de kinderen tegenaan lopen sneller duidelijk worden gemaakt.

https://www.youtube.com/watch?v=45ieZQ6mR2A